Kroost

Willem de Beukelaer Korte film - 2014 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomische actiefilm zonder dialoog, waarin een kinderlijke pesterij tussen broer en zus uitmondt in een kleine oorlog. Regiedebuut van stuntcoördinator Willem de Beukelaer.

De zevenjarige Molly kan niet wachten om na een schooldag thuis haar prinsessen-dvd te gaan kijken. Haar oudere broer Kevin gooit echter roet in het eten, omdat hij al aan het gamen is op de televisie. Achter de op het eerste gezicht kinderlijke pesterij tussen broer en zus blijkt een slepend conflict schuil te gaan waarbij het hele gezin betrokken is. Een dialoogloze actiefilm - het regiedebuut van stuntcoördinator Willem de Beukelaer - die op tragikomische wijze de gevolgen van een negatieve gezinssituatie toont.

Credits

Scenario Eva Aben
Producent(en) Ariel Castillo
Productiebedrijf
Amazing Film Company
Coproducent(en)
Jan Vrints
Erno Das
John Lambij
Camera
Philip van Volsem
Production Design
Montage
Peter van Eyndt
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland