Imperial Courts

Eefje Blankevoort, Dana Lixenberg - 2015 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In fotografie, video en audio tonen fotograaf Dana Lixenberg en journalist en documentairemaker Eefje Blankevoort het dagelijks leven rond het sociale woningbouwproject 'Imperial Courts' in Los Angeles.


Multimediaproject van fotograaf Dana Lixenberg en journalist en documentairemaker Eefje Blankevoort over het gelijknamige sociale woningbouwproject in Los Angeles. Het werk overspant een periode van meer dan twintig jaar: van het eerste werk uit 1993 tot en met het vervolg dat Lixenberg maakte tussen 2008 en 2015. In fotografie, video en audio geven de makers een intieme blik in het dagelijks leven van de wijk en haar bewoners. Het project bestaat uit een boek, een tentoonstelling en een webdocumentaire.

Credits

Uitvoerend producent(en)
Prospektor
Stichting Traktor
Research
Camera
Montage
Conceptontwikkeling
Grafische vormgeving
Interface en interaction design
Website
Productieland(en)
Nederland