I Used to Dance

Femke Kramer Korte documentaire - 2012 - 30 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Documentaire Femke Kramer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Femke is ziek en is klaar met ziek zijn. Ze leeft met de ongeneeslijke auto-immuunziekte Lupus. Een sluipschutter. Door haar verbeeldingskracht kan ze omgaan met de ziekte. De kijker ziet wat ze anders niet wil laten zien en hoort wat ze normaal niet zegt.

Theater- en filmmaakster Femke Kramer heeft de auto-immuunziekte Lupus, waardoor lichaamsvreemde indringers als bacteriën alle kans krijgen. Ze weet nooit wat de dag haar zal brengen. Wordt ’t uitgeput in bed liggen met migraine of heeft ze energie genoeg om iets te ondernemen? Terwijl scènes te zien zijn uit haar dagelijks bestaan geeft Kramer openhartig, bij vlagen humoristisch, commentaar op haar leven en haar ziekte: ‘de wolf’.

Credits

Scenario Femke Kramer
Producent(en) Nathalie Nijkamp
Productiebedrijf
Motion Works
Uitvoerend producent(en)
Nathalie Nijkamp
Camera
Montage
Ralf Verbeek
Sound Design
Geluidsnabewerking
Studio Le Roy
Set geluid
Rob Dul
Johan de Ligt
Jillis Schriel
Visual Effects
Muziek
Productieland(en)
Nederland