Hoofdzaken

Menno Otten Korte documentaire - 2019 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Welke gedachten gaan schuil onder de haardos van deze Brabantse kinderen? Kapper Marko weet ze hun kopzorgen en dromen te ontfutselen. Aandoenlijke verhalen en nieuwe kapsels.

Tijdens de knipbeurt bij kapper Marko voelen kinderen zich op hun gemak. In de kappersstoel vertellen ze hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn, of waar ze juist heel blij van worden. Of het nu gaat over angst, liefde, stress, groter worden of hun eigen lichaam, de kinderen luchten zonder gêne hun hart. Grappige en ontroerende verhalen en anekdotes, die voor veel kinderen en hun ouders herkenbaar zullen zijn. Het gesprek is pas klaar als de kinderen helemaal tevreden zijn met hun nieuwe coupe.

Credits

Productiebedrijf Keplerfilm
Uitvoerend producent(en)
Sophie van Caenegem
Research
Sophie van Caenegem
Camera
Production Design
Hanna van der Haar
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Marko Suds
Omroep
Animatie
Nina Gantz
Steve Warne
Productieland(en)
Nederland