Het verboden bacchanaal

Wim Verstappen Speelfilm - 1981 - 91 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van de gelijknamige roman van Simon Vestdijk uit 1968. Tijdens een diner bij familie Van der Laan worden herinneringen opgehaald aan vorige feestjes die uitliepen op orgie-achtige taferelen.

Verfilming van de gelijknamige roman van Simon Vestdijk uit 1968. Tijdens een diner bij familie Van der Laan worden herinneringen opgehaald aan vorige feestjes die uitliepen op orgie-achtige taferelen. Terwijl moeder bang is dat haar inmiddels grotere kinderen er weet van krijgen, luistert zoonlief stiekem mee en verbeeldt zich dat het dit keer ook wel weer uit de hand zal lopen.

Credits

Scenario Wim Verstappen
Charles Gormley
Jan Verstappen
Producent(en) Frans Rasker
Productiebedrijf
Scorpio Verstappen Films
Camera
Marc Felperlaan
Production Design
Els Mes
Montage
Jutta Brandstaedter
Mixage
Peter Vink
Set geluid
Hugo de Vries
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland