Het alfabet van de angst

John Albert Jansen Korte documentaire - 2015 - 55 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Documentaire John Albert Jansen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van de Roemeens-Duitse schrijver en Nobelprijswinnaar Herta Müller, die hardhandig kennis maakte met Ceausescu's staatsterreur. Over haar collages, haar trauma’s en haar angsten.

Portret van de Roemeens-Duitse Herta Müller die in 2009 de Nobelprijs voor Literatuur ontving. Ze werd geprezen om haar vermogen 'het landschap van mensen zonder vaderland' te beschrijven. Als lid van de Duitssprekende minderheid in Roemenië maakte ze hardhandig kennis met Ceausescu's staatsterreur. Tegenwoordig maakt ze in haar huis in Berlijn collagegedichten die getuigen van een speelse fantasie. Maar de verbijstering en angst uit haar proza zitten ook in haar poëzie verstopt. Een reis naar de bronnen van Müllers werk.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland