Farewell

Ditteke Mensink Lange documentaire - 2009 - 90 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Ditteke Mensink

Gouden Kalf-nominatie

Beste Geluid Mark Glynne

Beste Muziek Paul M. van Brugge

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Meeslepende reconstructie van de liefde tussen de journalisten Grace Drummond-Hay en haar mentor Karl von Wiegand op de eerste vlucht om de wereld met een luchtschip, gemaakt met filmmateriaal uit 1929.

Semi-documentaire vertelt het waargebeurde verhaal van de journalisten Lady Grace Drummond-Hay en Karl von Wiegand, tijdens een vlucht rond de wereld met de Graf Zeppelin in augustus 1929. De Britse journaliste Grace Drummond-Hay reisde op kosten van krantenmagnaat Randolph Hearst mee met de Graf Zeppelin om verslag te doen van de opzienbarende reis rond de wereld van het Duitse luchtschip over de VS, Europa, Rusland en Japan. Hearst stuurde Karl von Wiegand mee, zich er niet van bewust dat de twee zes maanden eerder een affaire hadden gehad. Een voice-over vertelt vanuit Drummond-Hay's standpunt over haar liefde voor de getrouwde Von Wiegand en over de reis aan het einde van de Roaring Twenties, enkele weken voor de Crash van 1929.Filmresearcher Gerard Nyssen herontdekte daadwerkelijk tijdens de vlucht geschoten materiaal. Ditteke Mensink gebruikte dit materiaal, doorsneden met nieuwsarchiefbeelden uit dezelfde tijd, om een liefdesgeschiedenis te vertellen in een tijd vol politieke en maatschappelijke hindernissen.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland