De waarneming

Frank Scheffer Korte documentaire - 2015 - 54 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kunstenaar Robert Zandvliet worstelt met de essentie van zijn werk in een tijd waarin digitale beelden ons overspoelen. Het proces van zoeken, kijken, schilderen en ontdekken minutieus vastgelegd.

Wat is de betekenis van een schilderij in de huidige digitale beeldenstorm? Kunstenaar Robert Zandvliet zoekt naar de essentie van zijn werk. Zelfs zoiets eenvoudigs als het schilderen van een steen kan een langdurig proces van herscheppen en vernietigen zijn, daarbij hopend op het moment van verlichting. Frank Scheffer gebruikt in deze experimentele documentaire een Bolex-camera, analoog aan de oude temperatechniek die Zandvliet toepast. Het intensieve proces van kijken, schilderen en nadenken tot in detail vastgelegd.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
René van der Eijk
Frank Scheffer
Benito Strangio
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland