Convoi Exceptionnel

Genio de Groot Korte film - 2019 - 16 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

"Ik heb niet lang meer, jongen." In deze afwisselend aandoenlijke en absurdistische schets probeert een vrijgezel wanhopig zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden.

Als transportbegeleider van bijzonder vervoer is hij hectische situaties gewend. Maar als vrijgezel van veertigplus nog bij je moeder inwonen, dat begint lastig te worden. "Ze hebben het over je", vertrouwt ze hem veelbetekenend toe. Haar grootste wens is oma worden, en nu zij beweert binnenkort te sterven wordt de spanning in huis om te snijden. Moet hij op zoek naar een vrouw, liefst met kinderen? Maar hoe? Dan zorgt een foutje van de fotowinkel voor een onverwachte wending in deze absurdistisch getinte tragikomedie.

Credits

Scenario Mark van Seggelen
Productiebedrijf
La Gata Productions
CineSud
Uitvoerend producent(en)
Yorn Heijnen
Camera
Production Design
Montage
Jurriaan de Groot
Ot Louw
Sound Design
Marco Baay
Geluidsnabewerking
Marco Baay
Set geluid
Ivo Bemelmans
Visual Effects
Muziek
Mark Pütz
Cast
Michel Sluysmans
Godelieve de Groot
Meral Polat
Distributie
Still fotografie
Philip Driessen
Productieland(en)
Nederland