Boven is het stil

Nanouk Leopold Speelfilm - 2013 - 94 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-winnaar

Beste Montage Katharina Wartena

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Frank van den Eeden SBC NSC

Beste Film Stienette BosklopperEls Vandevorst

Beste Mannelijke Bijrol Wim Opbrouck

Beste Production Design Elsje de Bruijn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op de gelijknamige roman van Gerbrand Bakker gebaseerd drama over een boer van middelbare leeftijd die met zijn inwonende, hoogbejaarde vader overhoop ligt. Op een dag gooit de zoon het roer om.

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn hoogbejaarde vader die hem als mislukte zoon ziet. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag gooit Helmer het roer om: hij knapt het huis op, verhuist zijn vader naar boven en neemt een knecht aan. Het drama, gebaseerd op de roman van Gerbrand Bakker, is opgedragen aan de plotseling overleden hoofdrolspeler Jeroen Willems.