Anemoia

Pelle Nijburg Korte documentaire - 2019 - 19 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over het hunkeren naar een andere tijd of plek. Dat verlangen weerhoudt Anna van een leven in het hier en nu.

Korte documentaire waarin Anna probeert vat te krijgen op haar complexe mentale toestand. Ze heeft last van anemoia: het constante verlangen naar een bestaan in een andere tijd of op een andere plek. Na een blik op haar jeugdfoto's en archiefbeelden, bezoekt de vrouw een aantal van de locaties. Daar hoopt ze aanknopingspunten te vinden die haar aandoening wellicht verklaren. Terwijl dagdromen zich blijven aandienen, wordt de wens naar een leven in het 'hier en nu' alsmaar onbereikbaarder.

Credits

Regie Pelle Nijburg
Producent(en) Pelle Nijburg
Coproducent(en)
Jouke Koning
Uitvoerend producent(en)
Pelle Nijburg
Research
Pelle Nijburg
Camera
Ward Trommelen
Montage
Pelle Nijburg
Sound Design
Pelle Nijburg
Kevin Tromp
Set geluid
Max Ploeg
Mark Schonagen
Visual Effects
Bas Hordijk
Muziek
Mees van der Velde
Daan Lutgendorff
Productieland(en)
Nederland