Afblijven

Maria Peters Speelfilm - 2006 - 108 min.

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een bekende rapper raakt ze aan de drugs om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Hoe kan Jordi zijn vriendin helpen?

Melissa houdt ontzettend van dansen en zit op klassiek ballet. Tenminste, dat denken haar ouders. Want zodra ze op de dansschool is, volgt ze hiphopdanslessen. Jordi zit bij Melissa in de klas. Hij kent haar al vanaf de basisschool en heeft een zwak voor haar. Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper is ook Jordi razend enthousiast. Maar om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze stiekem pilletjes. Het worden er steeds meer. Afblijven toont gebruikelijke puberperikelen in een moderne setting. De film gaat over de jongerenwereld van nu. Met hedendaagse dans en muziek, drugsproblematiek, vriendschap én romantiek. En met herkenbare karakters en een innemende rol voor voormalig Idols-idool Jim Bakkum. Afblijven is de eerste boekverfilming van een werk van kinderboekenschrijfster Carry Slee.

Credits

Scenario Maria Peters
Producent(en) Dave Schram
Maria Peters
Hans Pos
Ramon Dahmen
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Mignon Huisman
Daniëlle Raaphorst
Uitvoerend producent(en)
Peter Jan Brouwer
Camera
Hein Groot
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland