A Family Affair

Tom Fassaert Lange documentaire - 2015 - 115 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Tom Fassaert

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op uitnodiging van zijn 95-jarige oma, een voormalige femme fatale, richt Tom Fassaert de camera op zijn ontwrichte familie. De zeer persoonlijke en openhartige ontdekkingstocht blijkt ingewikkelder dan gedacht.

Op zijn 30ste verjaardag ontvangt Tom Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne, een vrouw die hij op dat moment alleen kent van overwegend negatieve familieverhalen. In de jaren vijftig was ze een diva en fotomodel die haar twee zoons in een tehuis plaatste en zelf naar Zuid-Afrika vertrok. Kleinzoon Tom neemt zijn camera mee, maar het blijft lastig om de met mythes en conflicten omgeven geschiedenis van zijn oma te ontrafelen en het verschil te zien tussen pose en overlevingsdrang. De filmmaker zelf blijft niet buiten schot.

Credits

Scenario Tom Fassaert
Producent(en) Wout Conijn
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Claudio Hughes
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland