Academy

De nominaties en winnaars van de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren, worden in de categorieën speelfilm en lange documentaire bepaald door middel van het Academysysteem. Het concept voor deze vorm van selectie en bekroning is ontwikkeld door het Nederlands Film Festival en de in 2013 opgerichte Dutch Academy For Film (DAFF).

Op deze pagina’s vindt u alle informatie over het Academysysteem: wie mogen stemmen voor de Gouden Kalveren, hoe het stemproces ingedeeld is en welke Gouden Kalveren bepaald worden via het Academysysteem. Daarnaast staan in het Academy Fimoverzicht 2018 de speelfilms en lange documentaires die deelnemen aan de Gouden Kalf Competitie 2018 en een overzicht met belangrijke data voor Academyleden.

Lees meer over het Academysysteem

Actueel

  • In gesprek met Bho & Jon

    Net als vorig jaar vragen we leden van de Academy naar hun ervaringen met het stemmen voor de Gouden Kalveren. Hoe kijken je collega-stemmers de films het liefst en wat geeft voor hun de doorslag om een kandidaat te selecteren? We trappen af met kostuumontwerper Bho Roosterman en regisseur, scenarioschrijver en acteur Jon Karthaus.

    Lees hier het interview