Ga naar inhoud
Ontwapenend portret van de negentienjarige Roos Rebergen, de prijswinnende singer-songwriter Roosbeef. Haar ster is rijzende, maar ze moet moedeloos toezien hoe haar ouderlijk huis gesloopt wordt.
Het is een spannende periode voor de jonge singer-songwriter Roos Rebergen, ook bekend als Roosbeef. Niet alleen sleept ze belangrijke popprijzen in de wacht, maar ook wordt haar ouderlijk huis met de grond gelijk gemaakt. In deze turbulente tijd volgt Berkhout Rebergen voor een ontwapenend portret. 'De boerderij krijgt een spuitje, zonder verdoving', zingt Roos over de sloop. Haar ouderlijk huis blijkt een pittoreske boerderij waar jaarlijks een theater- en muziekfestival wordt gehouden. Tussen optredens door probeert Roos - blozende wangen, knalroze haar - tevergeefs met anderen de boerderij te redden en gaat ze op zoek naar eigen woonruimte. De gesprekken met Roos en haar familie en vrienden worden afgewisseld door observaties van haar leven en haar karakteristieke optredens. Ook passeren muzikale clips van Roos' liedjes over de boerderij, bouwvakkers en buitenboordbeugels de revue. Hoewel Roos makkelijk een volle zaal plat krijgt, blijft de negentienjarige bescheiden: 'Die zinnen komen bij mij sneller dan dat ik er over nadenk. Ik denk niet bij elke zin, dit is een diamantje.'

Credits

Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
FoolProof Video Productions
Omroep
TV Gelderland
Distributie
FoolProof Video Productions

Titel: Roos Rebergen - "Weet ik niet zo goed"
Jaar: 2009
Duur : 39 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still