<strong>Zomer</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/colette-bothof?film=zomer', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Colette Bothof' });" text="Colette Bothof">Colette Bothof</a>, 2014<br>Speelfilm<br>

Zomer

 (Summer)
De zestienjarige Anne groeit op in de geïsoleerde Biesbosch, waar uitgestrekte velden en elektriciteitsmasten het landschap bepalen. Samen met haar vriendengroep probeert ze daar tijdens een broeierige zomervakantie de sprong naar volwassenheid te maken. Maar die gezamenlijke ervaring verandert in een conflictsituatie als Anna gevoelens voor de stoere Lena ontwikkelt. Coming of age-drama over groeipijnen, het onvermijdelijke einde van je kindertijd en kiezen voor je eigen bestaan - hoe verwarrend je omgeving dat ook vindt.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte86 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.deproductie.nl/in-p...
RegisseurColette Bothof
ProducentAnnemiek van Gorp
ProducentRené Goossens
Uitvoerend ProducentAnnemiek van Gorp
ScenarioMarjolein Bierens
CameraGoert Giltay
Production DesignVincent de Pater
Set GeluidJan Deca
GeluidsnabewerkingMark Glynne
Sound DesignMark Glynne
EditorMichiel Reichwein
MuziekJacco Gardner
MuziekFons Merkies
ProductiebedrijfDe Productie
Cast