Aanleverspecificaties

Dit jaar vindt het Nederlands Film Festival hoofdzakelijk plaats op locatie met een aanvullend online programma. Premières, eventuele vervolgvertoningen, speciale programma's en speelfilms en lange documentaires in de Gouden Kalf Competitie worden in de zaal vertoond. Daarnaast worden enkele producties on demand aangeboden via filmfestival.nl.

Voor alle geselecteerde producties is het noodzakelijk een screener/vertoningskopie VOD te uploaden, wanneer dit nog niet is gebeurd. Dit filmbestand wordt in het geval van online vertoning gebruikt als vertoningskopie VOD. Daarnaast wordt het intern gebruikt voor selectie- en jurydoeleinden. Bij inschrijving is een uploaduitnodiging verstuurd naar de inschrijver. De definitieve vertoningskopie moet uiterlijk donderdag 24 augustus zijn geüpload.

Producties die in de zaal worden vertoond, dienen een DCP aan te leveren. Deze dienen vrijdag 1 september bij NFF binnen te zijn.

Alle aanleverspecificaties op een rij

Klik op het pijltje van de uitklapmenu's hieronder om de aanleverspecificaties per onderwerp te bekijken.

Filmtransport

Let op: De vertoningskopie dient uiterlijk vrijdag 1 september aanwezig te zijn bij het Nederlands Film Festival.

Omdat het Nederlands Film Festival graag meewerkt aan vergroening van de filmsector, verzoeken we het DCP-bestand digitaal aan te leveren. In samenwerking met de andere Nederlandse filmfestivals is het NFF hiervoor het initiatief Filmfetch gestart. Halverwege augustus ontvang je een persoonlijke link voor Filmfetch, waarmee de betreffende film digitaal geüpload kan worden naar het NFF. Deze link kan eventueel doorgestuurd worden naar het postproductiehuis. Wanneer deze transfer gelukt is, is het opsturen van een harde schijf niet meer nodig.

Is de film niet af op 1 september? Neem dan z.s.m. contact op via onderstaande gegevens. Is het niet mogelijk het bestand via Filmfetch aan te leveren? Verstuur deze dan op USB-stick of harde schijf per aangetekende post of per koerier.

Verzendadres aangetekende post
Nederlands Film Festival
t.a.v. Filmlogistiek
Postbus 1581
3500 BN Utrecht

Verzendadres koerier
Nederlands Film Festival
t.a.v. Filmlogistiek
Vinkenburgstraat 19bis
3512 AA Utrecht

Geef op de vertoningskopie duidelijk een retouradres aan. Binnen twee weken na het festival ontvang je de kopie op dit adres retour.

Neem voor vragen aangaande filmtechniek contact op met Filmtransport via filmtransport@filmfestival.nl of 030-2303800.