De van de jongeren­soap Zoop bekende vrien­den­club van dier­en­tu­inop­passers gaat in India op zoek naar verd­wenen olifanten en worstelt onder­tussen met verliefd­heid en jaloezie.
Tweede speelfilm op basis van de popu­laire jongeren­soap Zoop waarin een groep jonge dierenop­passers rela­tionele en drama­tische avon­turen beleeft in een dier­en­tuin. Na het succesvolle Zoop in Afrika) gaan zij in India op zoek naar verd­wenen olifanten. In een hoog tempo, met veel grapjes, cliffhangers en ploton­twik­kelingen ontpoppen de enthou­si­aste pubers zich tot boeven­jagers, Bolly­wood-acteurs en kame­len­ri­jders. Opnamen van de chao­tische metropool Mumbai contrasteren met fraaie natu­urop­names, wanneer ze de jungle intrekken. De door Indiase muziek geïn­spireerde sound­track begeleidt onder meer Bolly­wood-dansnum­mers, een riksja-achter­vol­ging en een strijd met bad guys met tulbanden en foute zonnebrillen. Ook andere karak­ter­istieke Indiase gebruiken als het Hindoes­taanse holifeest of een slan­gen­bezweerder komen voorbij. Een busachter­vol­ging en een touw­brug boven een waterval vormen actiehoogtepunten, maar vooral worstelen de jongeren met puber­prob­lemen als verliefd­heid en jaloezie. Bekroond met een Gouden Film.

Titel: Zoop in India
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2006)
Nicolette van Dam

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2006)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01