Ga naar inhoud
Documentaire over een verzorgingstehuis dat tijdens de eerste coronagolf in maart 2020 wordt afgesloten. Via beeldbellen onderhouden bewoners, zorgmedewerkers en familie alsnog contact.
Tijdens de eerste coronagolf in maart 2020 werden verpleeghuizen in Nederland hermetisch afgesloten. Zo ook Het Hendrickszhuys in Amsterdam. De bezoekjes van geliefden waar bewoners reikhalzend naar uitkeken, werden verboden. De manager moest vanwege haar kwetsbare gezondheid vanuit huis werken. Via een zelfgebouwde 'Skypekar' konden bewoners en zorgpersoneel op een veilige manier contact houden met de buitenwereld. Via deze intieme videogesprekken biedt deze korte documentaire een unieke inkijk in een verpleeghuis tijdens de zware eerste coronagolf.

Titel: Zie je me, hoor je me
Jaar: 2021
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2021)
Anne-Marieke Graafmans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills