Ga naar inhoud
Per toeval maakt een journalist de Molukse treinkaping bij Wijster van december 1975 van binnenuit mee, terwijl zijn vrouw, dochter en maîtresse de gebeurtenissen via de media volgen. Telefilm gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Op 2 december 1975 kaapt een groep jonge Zuid-Molukkers ter hoogte van Wijster een stoptrein. Een journalist in de trein maakt contact met de kapers en fungeert als aanspreekpunt. Ondertussen houden zijn vrouw en dochter en ook z'n maîtresse zich via de media op de hoogte van de treinkaping, die twaalf dagen duurt en enkele dodelijke slachtoffers eist. De Telefilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en geeft door de zorgvuldige aankleding en historische tv-beelden een overtuigende visie op de dramatische gebeurtenissen.

Titel: Wijster
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still