Ga naar inhoud
Zijn verzet tegen moderne muziek kwam de beroemde pianist, componist en psychiater Hans Henkemans (1913-1995) duur te staan. Drie muzikale volgelingen proberen hem aan de vergetelheid te ontrukken.

De beroemde Nederlandse pianist, componist en psychiater Hans Henkemans was zijn hele leven op zoek naar 'het wezen' van de muziek. Hij trok ten strijde tegen de moderne muziek, en delfde het onderspit. Vijfentwintig jaar na zijn dood kijken zijn 'muzikale zonen', Ed Spanjaard, Jac van Steen en Melchior Huurden, terug op hun vriendschap met Henkemans en zijn bijzondere werk. Ze vinden dat de tijd rijp is om zijn vergeten muziek onder de aandacht te brengen van een nieuwe generatie Nederlandse musici, onder wie pianisten Lucas en Arthur Jussen, Nikola Meeuwsen en violiste Liza Ferschtman.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf

Titel: Weggewist
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills