Ga naar inhoud
Still

Wakers en dromers

Regie: Annette Apon
Documentaire die ingaat op de manier waarop dijken vorm geven aan het Hollands landschap en tevens de Nederlandse taal verrijkt hebben met tal van woorden.
Documentaire die ingaat op de manier waarop dijken vorm geven aan het Hollands landschap en tevens de Nederlandse taal verrijkt hebben met tal van woorden. Er zijn veel dijken in Nederland. Dijken om het water buiten te sluiten en dijken om het water in te sluiten. Het gaat in het hedendaagse Nederland echter allang niet meer alleen om het beheersen van water. De onstuitbare drang tot kanaliseren en reguleren weerspiegelt zich ook maatschappelijk. Men ontwerpt een vistrap voor vissen die niet tegen de stuw op kunnen zwemmen én men werpt dammen op om buitenlanders tegen te houden. Protest en tegenstrijdigheden vormen integrale bestanddelen van de reguleringsdrift. Nederland - zo maakbaar in Hollandse handen - wordt steeds opnieuw gemodelleerd.

Credits

Scenario
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Distributie
Lava Filmproducties en distributie
Titel: Wakers en dromers
Jaar: 1994
Duur : 32 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1995
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still