Ga naar inhoud
Still

Waar is het paard van Sinterklaas?

Regie:
In dit vervolg op de veelbejubelde jeugdfilm Het paard van Sinterklaas stelt Winky Wong alles in het werk om de witte schimmel van de Sint op tijd terug te vinden en zo de ramp van een intocht zonder paard af te wenden.
In de jeugdfilm Het paard van Sinterklaas maakte het Chinese schoolmeisje Winky Wong (Ebbie Tam) veel furore met haar aandoenlijke, eigenzinnige optreden om zich het Nederlandse leven eigen te maken en vooral, om te mogen paardrijden. In het vervolg Waar is het paard van Sinterklaas? moet Winky alles in werking stellen om de ramp van een intocht zónder de witte schimmel af te wenden. Via haar brieven aan Sinterklaas, die ze in voice-over voorleest, vertelt de inmiddels goed ingeburgerde Winky hoe ze zich voelt en wat ze beleeft, terwijl ze tegen het decor van het kleine stadje in de duinen op haar rode fietsje op en neer fietst naar de manege van oom Siem (Jan Decleir) en tante Cor (Betty Schuurman). Winky tast vaak in het duister over de beweegredenen van de onbegrijpelijke, volwassen wereld. Bovendien heeft ze de zware taak Sinterklaas een brief te schrijven dat hij beter niet kan komen.
Titel: Waar is het paard van Sinterklaas?
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Gast van het Jaar - Anneke Blok

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2007)
Betty Schuurman

Andere prijzen

KPN Publieksprijs (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still