Ga naar inhoud
Still

Utz

Regie: George Sluizer
Speelfilm naar een korte roman van Bruce Chatwin. Als in Praag Baron Kaspar von Utz overlijdt, hoopt een New Yorkse galeriehouder diens zeldzame Meissen-porseleincollectie in handen te krijgen.
Speelfilm naar een korte roman van Bruce Chatwin. Baron Kaspar von Utz uit Praag verzamelt kostbaar porselein van Meissen. Als hij overlijdt hoopt zijn vriend, de New Yorkse galeriehouder Marius Fischer, de zeldzame porseleincollectie in handen te krijgen. Als hij in Praag aankomt blijkt de collectie te zijn verdwenen. De galeriehouder ontrafelt een mysterie rondom zijn aan verzamelen verslaafde vriend. Armin Mueller-Stahl won voor zijn vertolking van de Baron von Utz de Zilveren Beer voor Beste Acteur op het filmfestival van Berlijn.
Titel: Utz
Jaar: 1991
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1999
Hommage Gerard van den Berg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still