Ga naar inhoud
Still 2.png

Ultrakort - Monsterlijk mooi

Regie: Iskander Mos
De verlegen Yara (13) heeft een bijzonder tekentalent. In een woedebui ontdekt ze haar creatieve superkracht en maakt daarmee een eind aan het sadistische onrecht van de wiskundedocent. En meer, in deze animatie.

Yara zit afgezonderd op het schoolplein lekker te tekenen, maar als een paar pestkoppen langslopen klapt ze vlug haar schetsboek dicht. In de klas gaat het weer open. Ze tekent de sadistische docent die de klas terroriseert. Ook Yara krijgt straf en moet voor de klas op het bord een onmogelijk moeilijke som maken. Maar omdat haar fantasie in deze 2D/3D-animatie echt tot leven kan komen, is haar wraak even zoet als creatief.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)
Titel: Ultrakort - Monsterlijk mooi
Jaar: 2023
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.