Portret van Lord Alfred Douglas, bijgenaamd Bosie, de minnaar van de fameuze Engelse schrijver Oscar Wilde, die zijn liefde opgaf voor zijn vader en uiteindelijk eenzaam stierf.
Portret van Lord Alfred Douglas, de minnaar van de fameuze Engelse schrijver Oscar Wilde. In 1892 kreeg Wilde een hartstochtelijk relatie met de aristocratische en intelligente jonge poëet Alfred Douglas, bijgenaamd Bosie. In het preutse Victoriaanse tijdperk, waarin homoseksualiteit verboden was, liep hun affaire uit op 'de rechtszaak van de eeuw'. Wilde daagde de vader van Bosie voor het gerecht en veroorzaakte zijn eigen ondergang. Wilde en Bosie's vader stierven in 1900. Bosie gaf zijn leven toen een andere richting: hij trouwde, vergokte zijn vermogen en werd katholiek. In de documentaire wordt aan de hand van Bosie's gedichten en de getuigenissen van onder andere Wilde's kleinzoon en Bosie's achterneef een beeld gegeven van een man die zijn liefde opofferde voor zijn vader en in 1945 uiteindelijk eenzaam stierf.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Ryninks Holding BV
Omroep
AVRO TV

Titel: Two Loves
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01