Ga naar inhoud
Still

Toneelgroep Amsterdam - deel 1, 2, 3

Regie: Niek Koppen
Driedelige televisiedocumentaire waarin Niek Koppen als de spreekwoordelijke vlieg op de muur' de verrichtingen volgt van het grootste toneelgezelschap van Nederland in het seizoen 1999-2000.
In de driedelige televisiedocumentaire Toneelgroep Amsterdam volgt Niek Koppen als de spreekwoordelijke vlieg op de muur de verrichtingen van het grootste toneelgezelschap van Nederland in het seizoen 1999-2000. Het is een bewogen tijd voor de medewerkers omdat de artistiek leider en medeoprichter van het gezelschap Gerardjan Rijnders aan het einde van het seizoen vertrekt, om te worden opgevolgd door Holland Festival-directeur Ivo van Hove. Koppen concentreert zich, op een vergelijkbare manier als in De keuken van Kok, op het bedrijf achter de schermen. Met de camera op de schouder worden vergaderingen over de subsidieaanvraag, discussies over het schrappen van een mislukt stuk, de gespannen ontvangst van de kritieken en de terugkerende rituelen in de kleedkamers vastgelegd. Koppen toont de hoogtepunten en tegenslagen van het leven in en achter de schijnwerpers.

Credits

Producent
Scenario
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NTR
Titel: Toneelgroep Amsterdam - deel 1, 2, 3
Jaar: 2001
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.