Ga naar inhoud
Stills

To Unveil a Star

Regie: Juul Hondius
Filmisch essay van kunstenaar Juul Hondius over de wonderlijke, veelomvattende en ongrijpbare relatie tussen een sculptuur, een symbool en de organisatie die het vertegenwoordigt.

Filmisch essay dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een nachtenlange operatie om een wereldberoemd stalen, stervormig monument voor het NAVO-hoofdkwartier Brussel te verplaatsen naar zijn nieuwe thuisbasis. Middels een ingebeelde dialoog tussen de verteller en de markante sculptuur én tussen de sculptuur en het verschuivende geopolitieke landschap, werpt de film een kritische blik op de NAVO als organisatie en onderzoekt het de eigen veranderende, politieke positie van de filmmaker.

Deze documentaire kun je dagelijks van 26 september t/m 2 oktober zien in de historische 'Refectiekamer' aan de Nieuwegracht 205 (hoek Agnietenstraat). De film start ieder heel uur van 11:00 tot 16:00 uur en duurt 55 minuten. Dat is 6x per dag kans om de film te zien! Gratis toegang op vertoon van een ander ticket voor NFF, het Centraal Museum of een accreditatiepas. Let op, het aantal personen dat de film per keer kan zien is beperkt. Advies is om ruim voor aanvang aanwezig te zijn. Reserveren is niet mogelijk.
Met dank aan het Utrechts Monumenten Fonds en het Centraal Museum.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Visual Effects
Productiebedrijf
Dutch Mountain Film
Postproductiebedrijf
De Lodge
Titel: To Unveil a Star
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 1 minuut
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills