Ga naar inhoud
Still

Timboektoe

Regie: Dave Schram
De ouders van Isa en Kars gooien het roer om en beginnen een camping in Frankrijk. Isa en Kars hebben het gevoel naar Timboektoe te verhuizen. Lang klagen ze niet, want al snel maken ze nieuwe vrienden.
Na een burn-out van de vader gooien de ouders van Kars en Isa het roer om en kopen een vervallen camping in Frankrijk. Isa en Kars hebben het gevoel naar Timboektoe te verhuizen en alles wat ze hebben opgebouwd te verliezen. Maar lang klagen ze niet, want al snel maken ze nieuwe vrienden en helpen ze eendrachtig om de camping tot een succes te maken. Zo woont in het dorp nog een Nederlandse jongen, Jules, met zijn hond Frodo. Hij geneert zich voor zijn vader die sinds de dood van zijn vrouw met een alcoholprobleem kampt. De campinghouder van het concurrerende Paradiso stelt alles in het werk om de camping te ondermijnen. Hij schrikt zelfs niet terug voor brandstichting en moord. De spannende jeugdfilm gaat in vlot tempo langs verschillende thema's, van vriendschap en ontluikende liefde tot verraad, geniepige concurrentie, mysterie, homoseksualiteit en heldhaftige reddingen. Naar een werk van de succesvolle jeugdboekenschrijfster Carry Slee.
Titel: Timboektoe
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Kids & Jongeren

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still