Korte pixilation animatiefilm waarin de regisseur zichzelf animeert als een kunstenaar die herstellende is van een coma. Hij probeert zijn herinneringen te visualiseren in een schilderij.
Korte animatiefilm gemaakt met de zogenaamde pixilation techniek, waarin live action beeld voor beeld wordt opgenomen. In This Side Up animeert de regisseur zichzelf als een kunstenaar die herstellende is van een coma. Hij probeert zijn herinneringen te visualiseren in een schilderij. Het kader van het kunstwerk is de gehele leefwereld waarin hij werkt, slaapt en eet. Dagen en nachten verstrijken. Langzaam komt het geheugen terug.

Credits

Producent
Production Design
Productiebedrijf
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)
Distributie
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Titel: This Side Up
Jaar: 2002
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, 10 jaar NIAF
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.