Persoon­lijke docu­men­taire van John Appel, die aan de hand van een book­maker, een oplichter en een pokeraar zijn vaders gokver­slaving probeert te door­gronden. De mannen die alles van winnen en verliezen weten, geven een beeld van wat John Appels vader eigen­lijk bewoog.
Met een aan hem gerichte brief van zijn vader begint John Appels The Player. Appel kende zijn vader, die make­laar was, als een man vol spel­letjes en uitdagingen. Later ontdekte hij dat zijn vader gokver­slaafd was. Aan de hand van drie portretten van gokver­slaafden probeert Appel achteraf meer inzicht in zijn vader te krijgen. Het eerste is van Harry Engels, een flam­boy­ante book­maker. Hij is ondanks een reeks vriendinnen nog steeds alleen. Berus­tend zegt hij dat de passie voor het spel groter is dan voor de vrouwen. Minder goed getroffen heeft het Harry Hofland, die wegens oplichting al meer dan tien jaar in de cel heeft doorge­bracht. Hij is van plan zijn leven te beteren, maar tijdens het filmen blijkt dat hij met een gsm vanuit de gevan­genis mensen is blijven oplichten. Even onver­beter­lijk is pokeraar Ted Stolzen­bach die geen weer­stand kan bieden aan de verlei­ding van het casino. De mannen die alles van winnen en verliezen weten, geven langzaam een beeld van wat John Appels vader eigen­lijk bewoog.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Coproducent
NTR

Titel: The Player
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2010)
John Appel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01