Nachtmerriemusical vol overdonderend visueel en muzikaal spektakel - met bijdragen van Terry Gilliam en Tom Waits - is tegelijk de meest sprookjesachtige productie van audiovisueel kunstenaar Rosto.

Een ongrijpbaar monster verstoort het rustige leven in het dorpje Nix. De tienjarige Willy gaat op zoek naar zijn oma, die waarschijnlijk door het monster is meegenomen naar het bos. Via de bange boswachter en de reusachtige zwaluw Virgil (met de stem van Tom Waits) die een ei wil, komt hij bij de Langemanne terecht. Alleen kinderen kunnen deze bosgeesten zien. Zij bewaren in eieren de verhalen die iedereen kent.
De voor Rosto ongewoon sprookjesachtige 'musical' is een visueel en muzikaal spektakel over de kracht van het verhalen vertellen.

Credits

Regie
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Muziek
Productiebedrijf
Studio Rosto A.D
CinéTé bvba
Autour De Minuit
Omroep
AVRO TV
Canal+
Distributie
Eye Filmmuseum

Titel: The Monster of Nix
Jaar: 2011
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2011)
Rosto -

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01