Onconventioneel liefdesverhaal in een dystopische toekomst, waar het vinden van een partner een zaak is van leven of dood.


Onconventioneel liefdesverhaal in een dystopische toekomst, waar het vinden van een partner een zaak is van leven of dood. Alle vrijgezellen in het Dorp worden gearresteerd en overgeplaatst naar het Hotel, zoals de regels van het Dorp het voorschrijven. Daar worden ze verplicht om binnen 45 dagen een geschikte partner te vinden. Lukt dit niet, dan worden ze getransformeerd in een dier naar keuze en vrijgelaten in het Bos. David ontsnapt uit het Hotel en vlucht het Bos in, waar ook andere verstotelingen leven. Daar wordt hij verliefd, ook al is het tegen de regels.

Titel: The Lobster
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 58 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Grenzeloos Nederlands
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.