Als twee zussen laat op de avond galgje spelen, roepen ze, zonder het zelf te weten, het kwaad over zich af. Wat als 'galgje' een eigen leven leidt? Ode aan horrorklassiekers van de jaren tachtig.
Nadat Nancy een spelletje galgje met haar zusje Sarah heeft gespeeld, begint haar walkman ineens te haperen en zien ze buiten een échte galg hangen, waar even later een mysterieuze figuur aan bungelt. Als die vervolgens in hun huis verschijnt, moet Nancy haar zusje beschermen tegen de boosaardige indringer. Maar hoe kun je een spel winnen dat je al hebt verloren? Het is geen toeval dat de film oogt alsof hij minimaal dertig jaar geleden is gedraaid: jaren tachtig-horror was dé grote inspiratiebron en de sfeer van toen wordt met veel liefde en tot in de details opgeroepen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: The Hangman
Jaar: 2018
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01