Jeroen Krabbé's verfilming van de gelijknamige roman van Harry Mulisch. Omdat de mensen het op aarde te bont maken wil God de Stenen Tafelen met daarop de tien geboden laten terugbrengen naar de hemel.
De tweede speelfilm van regisseur Jeroen Krabbé is de internationale en groots opgezette verfilming van Harry Mulisch' gelijknamige roman. Een film over liefde, dood en noodlot. Het verhaal begint met een besluit van God: de mensen maken het op aarde echt te bont en daarom wil Hij de stenen tafelen met daarop de Tien geboden door een afgezant laten terugbrengen naar de hemel. Gods engelen manipuleren vervolgens de levens van - in het bijzonder - vier mensen. De bolleboos Onno Quist en de womanizer Max Delius ontmoeten elkaar 'stomtoevallig' op een zomeravond in 1967. Ze blijken zo veel overeenkomsten te hebben, dat ze stante pede elkaars beste vriend worden. De 'kosmische tweeling' deelt alles, zelfs hun gepassioneerde relatie met de verlegen celliste Ada Brons. Uit de driehoeksverhouding wordt de uitverkorene geboren: Quinten. Een bijzondere jongen die vreemde dromen heeft en dingen meemaakt die de ratio ver te boven gaan.

Credits

Production Design
Montage
Productiebedrijf
Mulholland Pictures
Omroep
NCRV TV
Distributie
RCV Entertainment

Titel: The Discovery of Heaven
Jaar: 2001
Duur : 2 uur, 14 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2002)
Edwin de Vries

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2002)
Jeroen Krabbé
Beste Lange Speelfilm (2002)
Ate de Jong

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still