Ga naar inhoud
Engels gesproken, snel gemonteerde roadmovie over drie vrienden die als onervaren drugskoeriers xtc-pillen naar Spanje moeten brengen. Het verloopt minder soepel dan verwacht. Gouden Kalf voor beste regie in 1999.
Met internationale cast opgenomen speelfilm over twee vrienden die, nadat ze al hun geld zijn kwijtgeraakt, genoodzaakt zijn op een snelle manier geld te verdienen. Alfred, zijn vrouw Anna en Guy besluiten een klus aan te nemen als drugskoeriers voor de drugsbaron Spike in Amsterdam. Ze moeten een pakje naar Spanje brengen. Het lijkt een peulenschil, totdat blijkt dat het afleveren uitgevoerd moet worden volgens een strikt schema. Middels vijf telefoontjes langs de route moeten ze Spike steeds de exacte tijd doorgeven. Hij gebruikt Anna als onderpand voor het geval de overdracht de mist in gaat of ze een telefoontje missen. Alles lijkt op rolletjes te lopen totdat een auto uit de lucht valt en voor hun auto belandt. Een vrouw kruipt uit het wrak en de mannen belanden in serieuze problemen. Het speelfilmdebuut van regisseur Roel Reiné won in 1999 een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Titel: The Delivery
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: 25 Jaar NFF
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1999)
Roel Reiné

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (1999)
Thijs Bayens
Beste Lange Speelfilm (1999)
Roel Reiné
Beste Acteur (1999)
Fedja van Huêt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.