Ga naar inhoud
Thriller naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, waarin alleenstaande moeder Maria te maken krijgt met bedreigingen en twijfels aan haar eigen realiteitszin.
Psychologische thriller gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort. Maria, een alleenstaande moeder en zangeres in een succesvolle coverband, heeft een relatie met de alcoholische Geert. Op een dag zet ze hem de deur uit en vertelt hem ook dat ze het kind dat ze van hem draagt, weg laat halen. Na de abortus beginnen de bedreigingen. Maria wordt door niemand serieus genomen, ook al niet omdat de familie een geschiedenis van gekte met zich meedraagt. Bij haar zus Ans die in het ouderlijk huis aan de kust woont, hoopt ze met haar twee kinderen tot rust te komen. Maar de verwikkelingen beginnen dan pas echt. Haar huis in Amsterdam brandt af en bij Maria slaan de twijfels toe over haar eigen realiteitszin. De film houdt de kijker tot op het laatste moment in onzekerheid over de dader - als daar al sprake van is. Weidse opnamen van de Nederlandse kustlijn en de fotogenieke duinen, maar ook van het drukke Amsterdam, vormen het decor van deze thriller.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Terug naar de kust
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer