Ga naar inhoud
Gedramatiseerd verhaal over de mensen uit Tepito (Mexico-Stad) die knokken voor hun bestaan en zich weten te handhaven ondanks corruptie en politieke manipulaties.
Gedramatiseerd verhaal over de mensen uit Tepito, een populaire wijk in het hart van Mexico-Stad, die knokken voor hun bestaan en zich weten te handhaven ondanks corruptie en politieke manipulaties. In 1972 wil de gemeente de wijk renoveren en de inwoners slagen erin om inspraak in de plannen te krijgen. Ondanks armoede en analfabetisme doen zij een bijzonder tegenvoorstel. Dat plan wint de eerste prijs in de architectuurbiënnale van Warschau. Met zijn film won George Sluizer in 1983 het Gouden Kalf voor de Vakprijs voor Beste Scenario.

Titel: Tepito Si
Jaar: 1982
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.