Ga naar inhoud
Still

Temmink: The Ultimate Fight

Regie: Boris Paval Conen
Ergens in de nabije toekomst bestaat De Arena. In dit strijdperk kunnen mannen met een 'agressie-gen', waarmee ze niet verder willen leven, hun leven vroegtijdig beëindigen in een gevecht op leven en dood.
Ergens in de nabije toekomst bestaat De Arena. Hier kunnen mannen met een een 'agressie-gen', waarmee ze niet verder willen leven, worden toegelaten om hun euthanasiewens in vervulling te laten gaan. Door middel van gevechten op leven en dood, rechtstreeks uitgezonden op de commerciële sportzender, wordt het leven vroegtijdig beëindigd. Temmink, een van de gladiatoren, weet het eerste gevecht te winnen, sluit vriendschap met een collega en wordt bovendien verliefd op een van de meisjes van vermaak. Hij groeit uit tot een nationale held en verliest de wil om te sterven. Maar eenmaal toegelaten tot De Arena is er geen weg terug... Temmink maakte deel uit van het Route 2000-project, vier films waarin de naderende eeuwwisseling centraal stond.
Titel: Temmink: The Ultimate Fight
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Gast van het Jaar - Jack Wouterse

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still