Ga naar inhoud
Korte documentaire over de sprookjesachtige, glamoureuze modefotografie van Jasper Abels en diens creatieve en persoonlijke drijfveren. Hoe kies je voor het leven als de dood je op de hielen zit?

De modefotografie van Jasper Abels (1987) siert covers van vele modebladen. Ook in zijn vrije werk speelt glamour, schoonheid en fantasie een grote rol. Maar wie beter kijkt, ziet ook een donkere kant in de korte documentaire over deze fotograaf en beeldend kunstenaar. Nadat Abels zowel zijn broer als zijn zus verliest aan suïcide, vormt het werken aan zijn foto’s en collages een manier om verbonden te blijven met zijn ouders en daarbij de lokroep van het duister te weerstaan.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
SPEKTR

Titel: Teledoc Campus - Pretty Sorrow
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Premières
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.