Ga naar inhoud
Een jonge wolvin gezenderd met een gps-halsband trok in 2017 van Oost-Duitsland naar België. Aan de hand van een beeldcollage onderzoekt deze korte documentaire de relatie tussen de mens en de iconische diersoort.
In deze korte documentaire volgen we de bijzondere route van wolvin Naya, die in 2017 door Duitse onderzoekers werd voorzien van een gps-halsband. Vervolgens liep de wolvin vanuit Oost-Duitsland naar België en werd prompt wereldnieuws. Met een voyeuristische beeldcollage bestaande uit found footage van wild- en bewakingscamera’s onderzoekt de filmmaker de relatie tussen de hedendaagse mens en dit iconische, wilde dier.

Credits

Producent
Sound Design
Visual Effects
Research
Line producer
Productiebedrijf
[boondocs]
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Distributie
Square Eyes
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Teledoc Campus - NAYA - Der Wald hat Tausend Augen
Jaar: 2021
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills