Ga naar inhoud
Douwe Macaré en Nassim Guammaz zijn professionele skateboarders. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2021 moeten ze kiezen: keihard werken om zich te kwalificeren of trouw blijven aan de skatecultuur?
Nassim ziet de Olympische Spelen als een bedreiging voor het pure skateboarden en de skatecultuur. Douwe werkt dag en nacht om zich te kwalificeren. Wat gebeurt er met het vrije en speelse karakter van skateboarden als het een Olympische sport wordt? “Spel is een vrije handeling die zich niet laat mengen met commercie, politieke of maatschappelijke propaganda en belangen”, aldus historicus Johan Huizinga (Homo Ludens, 1938). Deze filosofische documentaire kijkt naar wat de prestatiemaatschappij met spel (skateboard) en daarmee ook met onze cultuur doet.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Dutch Mountain Film
De kunst van het spelen Poster JPG-min.jpg

Titel: Teledoc Campus - De kunst van het spelen
Jaar: 2022
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills