Ga naar inhoud
TC AIZDZB 3.png

Teledoc Campus - Als ik zelf de zon ben

Regie: Naomi White
Intiem filmportret waarin podiumkunstenaar Djuwa Mroivili haar relatie tot de traditionele en witte klassieke muziekwereld onderzoekt. De klassiek geschoolde pianist komt tot nieuwe inzichten en slaat radicaal een eigen weg in.
Pianist Djuwa Mroivili was een van de weinige studenten van kleur tijdens haar klassieke muziekopleiding aan het conservatorium. Ze speelde er als zwarte musicus werk van witte componisten. In deze documentaire verkent ze haar relatie met de traditioneel witte, klassieke muziekwereld. Als Mroivili historisch onderzoek gaat doen naar de Wereldtentoonstelling van 1883, een tentoonstelling waarin niet alleen machines, maar ook mensen uit Nederlandse kolonies werden tentoongesteld, ontdekt Mroivili verbijsterende parallellen tussen deze Wereldtentoonstelling en de huidige programmering van klassieke muziek.

Credits

Sound Design
Kleurcorrectie
Productiebedrijf
Van Osch Films
Omroep
NTR
Titel: Teledoc Campus - Als ik zelf de zon ben
Jaar: 2023
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Premières NFFx030

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2023)
Naomi White

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.