Ga naar inhoud
Still

Taming the Floods

Regie: Jan van den Berg
Mengvorm van documentaire en speelfilm waarin een landschapsarchitect in Polen een gebied mag inrichten, dat regelmatig door de rivier wordt overstroomd.
In Taming the Floods komt de droom van landsschapsarchitect Jan Dijkstra uit: hij mag in Polen een gebied inrichten dat regelmatig door de rivier wordt overstroomd. Dijkstra wil een groot natuurgebied creëeren waarin de mens geen invloed meer heeft: een gebied waar de rivier zijn gang kan gaan en wolven kunnen worden uitgezet. De fanatieke landsschapsarchitect heeft echter te weinig oog voor de belangen van de plaatselijke bevolking. Zijn jongere collega David wordt uiteindelijk naar Polen gestuurd om orde op zaken te stellen. Taming the Floods is een mengvorm van documentaire en speelfilm waarin alle scènes zijn ontleend aan situaties die in werkelijkheid plaats vinden of hebben plaatsgevonden. De rollen worden, naast acteurs, vertolkt door de plaatselijke bevolking, waaronder boeren en een priester.
Titel: Taming the Floods
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.