Ga naar inhoud
Still

Swingers

Regie: Stephan Brenninkmeijer
Diana en Julian willen hun fantasieën over partnerruil verwezenlijken en nodigen een ander stel uit voor een weekend bij hen thuis. Wat begint als een spannend avontuur eindigt in een drama.
Wat bezielt mensen die aan partnerruil doen of naar parenclubs gaan? Is het lust, macht of liefde? Zonder een oordeel te willen geven, maakte regisseur Brenninkmeyer een speelfilm over zogenaamde swingers, mensen die hun relatie met een dergelijke levensstijl willen verrijken. Het verhaal gaat over Diana en Julian, een gelukkig getrouwd echtpaar van rond de dertig. Ondanks Diana's onzekere aard besluit ze in te stemmen met Julians idee seksueel te experimenteren met een ander stel. Ze plaatsen een oproep op het internet, waarop het ervaren stel Timo en Alex reageert. De film volgt Diana en Julian als ze zich voorbereiden op de komst van Alex en Timo, die zij voor een weekend bij hun thuis hebben uitgenodigd. Zodra de nerveuze Diana wordt geconfronteerd met de zelfverzekerde en sexy Alex neemt haar onzekerheid toe. Timo gedraagt zich wat ongeïnteresseerd, in tegenstelling tot de jongensachtige Julian. Als het seksuele avontuur begint, blijkt Timo echter niet zo nonchalant te zijn als hij lijkt, en beschikt Diana over verborgen krachten.
Titel: Swingers
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still