Ga naar inhoud
Stills

Strijder

Regie: Camiel Schouwenaar
Een Rotterdams straatschoffie droomt maar van één ding: net zo goed worden als zijn held Soufiane Touzani. Maar een noodlottig auto-ongeluk maakt een einde aan die droom. En aan zijn vriendschap met zijn beste maat?
Beste vrienden Dylan en Youssef dromen ervan om profvoetballer te worden. Op het veld gaan de jongens voor elkaar door het vuur, daarbuiten maken ze van alles een wedstrijd. Als Dylan op een kwade dag wordt geschept door een auto, belandt hij in het ziekenhuis met een dwarslaesie. Zijn vader – en coach – wil dat hij zijn handicap accepteert en voetbal uit zijn leven verbant, maar Dylan is vastbesloten om weer te gaan voetballen. Een verhaal met een Rotterdams hart, over echte vriendschap en het winnen van een finale in de allerlaatste seconden voor het fluitsignaal.
Titel: Strijder
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 30 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills