Ga naar inhoud
Wanneer de stad in diepe rust is, treedt de brugwachter aan om plezierbootjes door de grachten te loodsen. Zelfs in de versnelling doet dit nachtelijke waterverkeer uiterst sereen aan.
Wanneer de stad slaapt, treedt de brugwachter aan om plezierbootjes door grachten te loodsen. Terwijl lichten sprookjesachtig op het water glinsteren, opent hij zijn eerste brug. Dan springt hij op de brommer om de volgende bruggen te ontgrendelen. Net zolang totdat de zon weer opkomt. De Vries speelt met versnelling, zodat bootjes gewichtloos over het water glijden en de nacht van de brugwachter gevoelsmatig in realtime aan ons voorbijtrekt.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
DeVriesFilms

Titel: Stille waters
Jaar: 2009
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still