Bij het uitvoeren van de Bijstandswet hebben de consulenten van de Sociale Dienst Zutphen de keuze tussen het uitvoeren van algemene regels en individueel maatwerk. Dat blijkt hard en slopend.

De medewerkers van de Sociale Dienst in Zutphen hebben met bijna duizend cliënten te maken. Welke aanpak heeft het meeste resultaat en wat weegt uiteindelijk zwaarder, het belang van algemene regels of de noodzaak van individueel maatwerk?
Filmmakers Suzanne Raes en Monique Lesterhuis volgden de heel betrokken consulent Bruno en de strenge, zakelijke Debbie met enkele van hun cliënten. Zoals Thomas, die al jaren zonder inkomen leeft. Bruno probeert een persoonlijke band met hem op te bouwen. Sjoerd is fulltime aan de slag als vrijwilliger. Daarmee gaat Debbie niet akkoord. Hij moet snel betaald werk vinden, anders zet ze zijn uitkering stop. Verdienen Thomas en Sjoerd begrip voor hun situatie, of is het onacceptabel dat ze niet werken?
Sta me bij maakt deel uit van de reeks Ondertussen in Nederland, documentaires die verhalen vertellen over wat er in Nederland buiten het zicht van de dagelijkse actualiteit op het spel staat.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Sta me bij
Jaar: 2010
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01