Ga naar inhoud
Tijdsbeeld van de jaren zestig aan de hand van de meest onwaarschijnlijke superster, de Belgische non Jeanine Deckers, die in 1961 het liedje Dominique componeerde.
Naar het waargebeurde verhaal van de Belgische non Jeanine Deckers (1933-1985), die in 1961 uitgroeide tot een wereldster. Ze componeert het liedje Dominique en het wordt een wereldhit. Ze wordt echter door de kerk gebruikt om het tanende imago te verjongen. Gesterkt door haar succes, laat de non het kloosterleven achter zich en waagt haar kans. De film geeft een tijdsbeeld van de jaren zestig aan de hand van de meest onwaarschijnlijke superster.

Credits

Coproducent
Productiebedrijf
Kaap Holland Film B.V.
Distributie
Just Bridge

Titel: Soeur Sourire
Jaar: 2009
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Competities: Vlaamse Films
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still