Ga naar inhoud
Still

Snuf de hond in oorlogstijd

Regie: Steven de Jong
De slimme herdershond Snuf, zijn baasje Tom en het Joodse buurmeisje Mirjam Weisman helpen in WO II een Fries dorp te bevrijden. Kinderfilm gebaseerd op de succesvolle serie van Piet Prins.
Tijdens het Duitse bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog zijn de ouders van Tom omgekomen. Via een weeshuis komt hij op het Friese platteland terecht, op de boerderij Vredehoeve bij oom Tjerk en tante Jeltje. Tom kan moeilijk aarden op het platteland. Hij wil vechten en wraak nemen en vindt dat zijn oom te weinig onderneemt tegen de Duitse bezettters. Oom Tjerk is juist bezorgd dat Tom gekke dingen uithaalt en zo de dorpsbewoners in gevaar brengt. Om een maatje te hebben heeft Tom een hond gekregen, de slimme Duitse herdershond Snuf. Bij de buren zit het Joodse meisje Mirjam Weisman ondergedoken. Samen raken ze nauw bij de oorlog betrokken en helpen uiteindelijk de Canadezen het dorp te bevrijden. Gefilmd tegen de achtergrond van het weidse Friese polderlandschap. Gebaseerd op de succesvolle serie van de Friese schrijver Piet Prins (schrijversnaam van P. Jongeling, 1909-1985). Hij heeft meer dan vijftig jeugdboeken op zijn naam staan en schreef er negen over Snuf de hond. De Friese zanger Syb schreef de titelsong.
Titel: Snuf de hond in oorlogstijd
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Kidsbios Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still